Очільник митниці відзвітував про заробітки відомства

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 12:08

Державна митна служба в 2010 році перерахувала до держбюджету близько 70 млрд. гривень, що на 17 млрд. гривень (на 30%) більше, ніж за аналогічний період 2009 року.

Про це повідомив глава відомства Ігор Калетнік в ході засідання колегії Держмитслужби в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс".

"Митна служба на сьогоднішній день перерахувала до бюджету майже 70 млрд. гривень, що на 17 млрд. гривень більше, ніж у 2009 році", - сказав він.

Крім того, як повідомив керівник відомства, докорінно переглянуті критерії оцінки підсумків правоохоронної діяльності Держмитслужби.

Реклама:

"Порушено 350 кримінальних справ на загальну суму 700 млн. гривень... Перекрита чорна контрабанда, цілі схеми і потоки дешевих та неякісних імпортних товарів, забезпечена достовірність декларування товарів, збільшені обсяги декларування товарів", - уточнив Калетнік.

За його словами, зокрема, зросли обсяги декларування побутової техніки в три рази, харчових продуктів - на 16%, товарів легкої промисловості - на 30%, товарів хімічної промисловості - на 32%.

"Це свідчить про вихід імпорту з тіні", - констатував Калетнік.

Крім цього, за його словами, показовим є також те, що 40% з заведених кримінальних справ - за фактом контрабанди наркотиків.

"Всі ці кроки дозволили нам захистити національного виробника, дати можливість йому розвиватися, збільшити експорт продукції", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: