"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Джарти забирає санаторії в податківців

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 11:21

Кримські підприємства санаторно-курортного комплексу, які зараз знаходяться в підпорядкуванні різних українських міністерств та відомств -ДПА, Міноборони, СБУ, МОЗ, повинні бути передані Криму.

Про це заявив глава уряду автономії Василь Джарти на зустрічі з викладачами і студентами Кримського державного медуніверситету, повідомляє "Дело".

Джарти відзначив, що протягом останніх 5-7 років на території багатьох відомчих санаторно-курортних установ йде незаконне будівництво житлових будинків і приватних готелів.

"Для всієї країни і, тим більше, для кримчан це не секрет. Президент поставив переді мною завдання навести порядок, і я маю намір її вирішити", - заявив Джарти.

Реклама:

Він підкреслив, що відомства, які володіють кримськими санаторіями і пансіонатами, не зацікавлені в їхньому розвитку.

"Після передачі здравниць ми зможемо залучати інвестора і вкладати кошти в модернізацію здравниць, в яких ремонт не робили з 1940-х років", - зазначив Джарти.

Він повідомив, що, виконуючи доручення президента, направив відомствам, яким належать кримські здравниці, листи з проханням передати ці об'єкти до сфери управління Радміну.

"Поки ніхто не погодився", - сказав Джарти. "Після виборів я обов'язково буду розмовляти з президентом і покажу йому всі листи з відповідями", - додав глава ради міністрів Криму.

Як приклад він навів відповідь Податкової адміністрації, в якому стверджувалося, що санаторії податковій службі "дуже потрібні, оскільки у працівників податкових органів України складна робота".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: