ЄБРР готовий купити 25% "Укртелекому"

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 09:51

ЄБРР може викупити у нового власника "Укртелекому" до 25% акцій.

У ЄБРР заявляють, що банк не має наміру брати участі в самій приватизації держоператора, а буде працювати лише з переможцем приватизаційного конкурсу, пише газета "Дело".

Банк заявляє про свій намір співпрацювати з покупцем за умови проведення конкурсу на відкритій і конкурентній основі.

Тепер ЄБРР буде чекати реакції з боку уряду і гравців ринку. "Самі ми не є активним суб'єктом поглинань. Як правило, на ринках нашої присутності у нас є чітка стратегія заходу в компанії. Ми завжди отримуємо міноритарні пакети... максимально великий пакет, можливість якого ми готові розглянути, це 25% +1 акція", - говорить Антон Усов, провідний радник ЄБРР.

Реклама:

Усов також відзначив, що формат співробітництва з власником "Укртелекому" може передбачати кілька варіантів.

ЄБРР готовий як надати кредит учаснику конкурсу під покупку держпакету "Укртелекому", так і викупити частину акцій оператора у нового власника цінних паперів.

За словами Усова, також можливий варіант комбінування двох цих схем фінансової участі фінустанови.

З усіх можливих претендентів на купівлю "Укртелекому" затвердженим ФДМ конкурсним умовам відповідають лише SCM Рината Ахметова і російська АФК "Система".

Російська МТС, яка є дочкою "Системи", вже звернулася до Фонду державного майна з листом, в якому висловила зацікавленість в участі в конкурсі з продажу "Укртелекому".

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку готовий взяти участь у співфінансуванні приватизації 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком".  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!