Україна відправить до Іраку першу партію БТР-4

Четвер, 28 жовтня 2010, 17:39

Україна готує на листопад поставку до Іраку перших одиннадцяти БТР-4, які будуються на потужностях у Харкові в рамках укладеного у 2009 році масштабного контракту на постачання іракської стороні українських озброєнь.

Про це заявив заступник міністра промислової політики - голова агентства з питань ОПК Костянтин Кучер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"6 січня - день армії Іраку, це для них одна із найзнаменніших подій, одне із найбільших свят. Тому 6 січня наші 11 БТР-ів уже будуть йти на параді," - сказав він.

Як повідомлялося, у 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклало контракт із Іраком на суму понад 550 млн. доларів, який, як передбачається, має стати одним із серії угод, що готуються у сфері військово-технічної співпраці між Україною та Іраком.

Реклама:

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

У числі основних виконавців контракту виступить Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова і держпідприємство "Завод ім. Малишева", ДАК "Антонов".

За даними ДП "Антонов", до кінця 2010 року в рамках контракту в Ірак будуть поставлені перші три Ан-32, передача ще трьох намічена на 2011-2012 роки.

Згідно з раніше озвученими офіційними заявами української влади, укладення контракту стало "логічним продовженням" участі України в миротворчій місії в Іраку.

Загальний обсяг операції, за неофіційними даними, може скласти 2,4 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!