"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Алієв обіцяє збільшувати товарообіг не тільки за рахунок нафти

Четвер, 28 жовтня 2010, 17:17

Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв має намір розширити сфери співпраці з Україною.

Про це він заявив в інтерв`ю тижневику "Профиль", повідомляє агентство "УНІАН".

"Нам було б цікавіше нарощувати товарообіг за рахунок тих сфер наших економік, де ще немає активної взаємодії. У першу чергу це засоби комунікації, інформаційно-комунікаційні технології, сфери сільського господарства і переробної промисловості, взаємні інвестиції, участь азербайджанських компаній в різних інвестиційних проектах в Україні, пов`язаних як з енергетикою, так і не лише", - розповів Алієв.

Як повідомлялося, на засіданні міжурядової комісії Україна - Азербайджан українська сторона висловила думку про необхідність збільшення товарообороту між країнами до 2 млрд. доларів.

Реклама:

При цьому в Азербайджані задоволені рівнем співпраці з Україною в оборонній сфері.

Алієв відзначив, що співпраця між країнами у сфері ВПК має хорошу перспективу для зростання, оскільки фінансові можливості Азербайджану значно збільшилися порівняно з першими роками незалежності.

"Сьогодні азербайджанська продукція військового призначення вже демонструється на міжнародних виставках і експортується. Частково те, що було вироблено в Азербайджані, створювалося за допомогою українських партнерів. Є спільні підприємства між нашими країнами у цій сфері, і ми маємо намір розвивати цю співпрацю, зокрема із перспективою виходу на ринки третіх країн", - заявив Алієв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: