Київ може повернути собі 12,7% "Київенерго"

Четвер, 28 жовтня 2010, 14:46

КМДА має намір вивчити правомірність продажу комунального пакету акцій компанії "Київенерго" у розмірі 12,73%.

Про це журналістам повідомив заступник голови Київміськадміністрації Олександр Фузанов, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я не говорив про те, що "Київенерго" перебуває в судах. Я говорив про те, що питання щодо правомірності продажу пакета 12% є предметом вивчення", - сказав Фузанов.

Він зазначив, що у випадку якщо порушення будуть виявлені, то місто готове подавати позов до суду.

Реклама:

"У разі якщо такі порушення будуть виявлені, ми будемо пред'являти позов", - зазначив Фузанов.

При цьому, на питання про те, яка компанія на даний момент є власником відчуженого пакету акцій, Фузанов не зміг відповісти, припустивши, що, на його думку, даний пакет акцій належить одній компанії.

Також Фузанов повідомив, що місто розраховує на позитивне рішення суду по спірних пакетів акцій компаній "Київгаз", "Київводоканал" і "Київхімволокно" до кінця року.

У понеділок, 25 жовтня, перший заступник голови КМДА Олександр Попов розкритикував те, як "Київенерго" підготувалося до опалювального сезону.

За минулий тиждень на тепломережах, що знаходяться на балансі "Київенерго" відбулося 336 аварій.

21 жовтня Господарський суд Києва погодився з доводами Генпрокуратури про незаконність відчуження на користь приватної структури 25,46% акцій "Київводоканалу" і повернув у власність територіальної громади столиці зазначений пакет акцій.

Липень-вересень енергопостачальна компанія "Київенерго" закінчила з чистим прибутком 837,401 млн. гривень.

2009 рік "Київенерго" закінчила зі збитками 129,86 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 7,98%, або на 474,268 млн. гривень до 6 417,923 млн. гривень порівняно з 2008 роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!