Коломойському дозволили створити авіагіганта

Четвер, 28 жовтня 2010, 14:14

Антимонопольний комітет видав дозвіл на розширення повітряного альянсу між авіакомпаніями "Аеросвіт" і "Донбасаеро" у вигляді вступу до нього ВАТ "Дніпроавіа" (Дніпропетровськ).

Дозвіл надано терміном на 1 рік з накладенням зобов'язань на учасників зазначених узгоджених дій, передає "Комерсант-Україна".

Відповідно до угоди про стратегічний альянс авікомпанії планують об'єднати технологічний, виробничий і комерційний ресурс.

Зокрема, в рамках угоди передбачається формування загальної мережі маршрутів, об'єднання парків повітряних суден і складання розкладу загальних польотів.

Реклама:

Разом з цим, ЗАТ "Аеросвіт", ТОВ "Авіакомпанія" Донбасаеро "і ВАТ" Дніпроавіа "повинні виконати зобов'язання Комітету.

По-перше, авіакомпанії повинні забезпечувати економічно обгрунтовану вартість послуг з перевезення пасажирів і багажу на регулярних внутрішніх авіамаршрутах.

По-друге, "Дніпроавіа" має утриматися від будь-яких дій, які можуть призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції, щодо доступу авіакомпаній, які не входять до альянсу, до послуг аеропорту в Дніпропетровську.

Як відомо, на сьогодні "Дніпроавіа" є єдиною в Україні компанією, яка одночасно надає аеропортові послуги і здійснює авіаперевезення з власного аеропорту.

По-третє, учасники альянсу повинні забезпечити доступність найнижчих тарифів за цінову лінійкою, зокрема, збільшивши квоти у тарифній сітці по кожному маршруту.

Представники авіакомпаній, присутні на засіданні АМКУ, зобов'язалися виконати вимоги Комітету та висловили готовність знизити вартість внутрішніх авіаперевезень.

Зокрема, авіакомпанії повідомили про намір запровадити соціальні ціни на послуги внутрішнього авіасполучення, де вартість квитка в один бік не перевищуватиме 500 гривень.

При цьому, такі ціни будуть діяти в усіх напрямках і на всі дні тижня не менше ніж за 7 днів до дня вильоту, відсоток таких квитків від загальної кількості квитків рейсу збільшиться з 5 до 20%.

На сьогодні, авіаквитки за пільговою ціною реалізуються за місяць до призначеної дати вильоту.

Додатково Комітет рекомендував учасникам альянсу встановити граничний рівень вартості квитків у день вильоту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!