Україна і Росія створюють авіаційне СП

Середа, 27 жовтня 2010, 20:21

Україна і Росія підписали угоду у сфері авіабудування, яка передбачає створення спільного підприємства на базі українського ДП "Антонов" і російського ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація".

Угоду з української сторони підписав генеральний директор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, з російського боку - голова правління ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" Олексій Федоров, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Також Ківа, Федоров і голова російської держкорпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності "Внєшекономбанк" Володимир Дмитрієв підписали угоду про співпрацю між Внєшекономбанком, ДП "Антонов" і ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація".

Як зазначав раніше міністр промислової політики Дмитро Колесников, частка в СП буде паритетною - 50 на 50.

Реклама:

"Підприємство буде займатися продажем літаків марки "Антонов", позиціонуванням їх на зовнішніх ринках, питаннями розробки нових технологічних рішень", - заявляв він.

Також міністр підкреслював, що в результаті створення підприємства українська авіапромисловість не понесе збитки.

"Ніякі матеріальні активи сьогодні СП не передаються, і ноу-хау держава також не втратить. Конструкторська документація залишиться у власності України", - заявляв Колесніков.

Як повідомлялося, до цього прем'єр-міністри України і РФ дали доручення профільним міністерствам налагодити повномасштабну кооперацію у сфері авіабудування підприємств Російської об'єднаної авіаційної будівельної корпорації і українського Державного авіабудівного концерну "Антонов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: