Тимошенко знає, як українці стали удвічі біднішими

Середа, 27 жовтня 2010, 17:55

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що влада використовує докапіталізацію Надра Банку на 10 млрд. гривень та Родовід Банку на 5,8 млрд. гривень як механізм для подальшого виведення коштів за межі України.

Про це вона заявила сьогодні під час прес-конференції в Житомирі, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я ні на хвилину не сумніваюся, що ці гроші будуть зконвертовані через золотовалютні резерви Національного банку і виведені за межі України. Я ні на хвилину не сумніваюся, що це продовжується родинний бізнес Президента нашої держави", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що за часів її прем`єрства саме через ці два банки під час кризи було виведено з країни більше 18 млрд. гривень.

Реклама:

"Банк "Надра" і Родовід Банк - це вотчина пана Фірташа. Це ті банки, через які в розпал кризи були забрані у державі безпрецедентно великі гроші. Якщо порахувати спільно - це було більше 18 млрд. гривень, які були направлені на ці два банки. Вони впали і не платили заощаджень своїм вкладникам, але всі ті гроші були виведені за межі України", - зазначила вона.

Тимошенко зазначила, що збільшення статутних капіталів цих двох банків відбуватиметься за емісійні фінансові ресурси.

"Сьогодні вони оголосили, що НБУ на чолі з паном Арбузовим передає банку "Надра" 10 млрд. надрукованих гривень і Родовід Банку - 5,8 млрд. надрукованих гривень. Сумно, що через такі непрофесійні, неприпустимі оборудки Національного банку сьогодні кожна людина стала удвічі біднішою, тому що вона вдвічі більше сьогодні платить за все, що купує. Треба це зупиняти", - наголосила лідер партії "Батьківщина".

Як повідомлялося, у середу перший заступник голови НБУ Сергій Арбузов заявив, що рішення з приводу питання про докапіталізацію Надра Банку і Родовід Банку буде прийняте до кінця жовтня.

Раніше голова Національного банку України Володимир Стельмах заявив, що аудит Надра Банку має бути завершений до 30 жовтня. Під час аудиту має бути визначена потреба в його докапіталізації.

Раніше НБУ заявляв, що оцінює необхідність у докапіталізації Надра Банку на рівні 10 млрд. гривень.

Передбачалося, що ці кошти будуть внесені до капіталу банку Мінфіном і приватним інвестором на паритетних умовах.

Необхідність у докапіталізації Родовід Банку регулятор оцінює у 5,8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!