Путін побачив, як політика трансформується в економічні результати

Середа, 27 жовтня 2010, 15:43

Нормалізація українсько-російських відносин позитивно впливає на економічну співпрацю двох країн.

Про це заявив прем'єр Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у середу в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У результаті тієї політики, яку ви сформулювали на російському напрямі, у нас політична складова трансформується в економічні результати", - сказав він, звертаючись до Януковича.

При цьому Путін відзначив істотне зростання товарообігу між двома країнами.

Реклама:

"Ми практично виходимо на докризовий рівень", - сказав він.

Російський прем'єр підкреслив, що його візиту в Україну передувала велика підготовча робота, яка багато в чому просувалася завдяки "політичній позиції українського керівництва".

Разом з тим він зазначив, що підготовча робота була непростою, оскільки потрібно було узгоджувати позиції сторін, шукати компроміси.

У свою чергу Янукович привітав "нечисленну, але добре підготовлену" російську делегацію.

Він висловив надію, що черговий візит в Україну прем'єр-міністра РФ буде плідним, і сторонам, "як завжди", вдасться вирішити багато питань.

Янукович відзначив зрушення українсько-російської робочої групи в напрямку інтеграції економік двох країн, зокрема, в таких галузях як авіа- і суднобудування, паливно-енергетичний комплекс, у сфері наукомістких технологій.

Президент також відзначив суттєве просування в підготовці угоди про співпрацю двох країн до 2020 року.

Звертаючись до Путіна, він сказав: "У цілому, на мій погляд, те завдання, яке ви поставили - підготувати дієву угоду наших міждержавних відносин до 2020 року, просувається вперед. Я сподіваюся, що у вашій особі уряд Росії внесе великий внесок у цю роботу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!