"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

КРУ точно не знає де "кіотські" гроші

Середа, 27 жовтня 2010, 14:50

У Контрольно-ревізійному управлінні не впевнені, що гроші, отримані в рамках Кіотського протоколу, пішли до Пенсійного фонду.

Про це заявив журналістам на брифінгу директор Департаменту інспектування органів державної влади ГоловКРУ Ігор Нікола, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Не може ніхто - ні Юлія Тимошенко, ні ми сказати, що ці гроші точно пішли на Пенсійний фонд, тому що специфіка єдиного казначейського рахунку така, що ви не можете до кінця простежити витрати", - сказав він.

"Гроші туди надходять, а далі вже йдуть витрати. І це може бути не обов'язково Пенсійний фонд. Гроші могли піти на витрати бюджету і так далі", - зазначив Нікола.

"За умовами угод, гроші, отримані від продажу викидів, спрямовуються виключно на проекти, які передбачають скорочення, обмеження викидів парникових газів або забруднення повітря, води, землі, а також на інші проекти в рамках Кіотського протоколу", - заявив він.

Також Нікола підкреслив, що ці гроші, згідно закону про держбюджет України на 2009 рік, були доходами Спеціального фонду і були цільовими, їхнім головним розпорядником було Мінекології.

"При цьому, з порушенням договорів та чинного законодавства Держказначейство через Нацбанк конвертувало 200 мільйонів євро в національну валюту на суму 2,3 мільярда гривень", - сказав чиновник.

За його словами, уряд ці кошти "направив на Єдиний казначейський рахунок для здійснення поточних платежів з виконання державного та місцевих бюджетів, надання позик Пенсійному фонду".

"Ці кошти не були збережені на кінець року, що передбачено Бюджетним кодексом", - додав Нікола.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!