Міноборони відкрило шлях до 3G

Середа, 27 жовтня 2010, 09:14

Остання перешкода для проведення конкурсу з продажу частот для розвитку зв'язку третього покоління (3G) знята.

Вчора голова Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) Володимир Олійник заявив, що Міністерство оборони змінило свою позицію і більше не наполягає на виділенні 1,5 млрд. гривень для конверсії необхідних для впровадження 3G-зв'язку частот.

Згідно з новим планом, наданим комісії, конверсія відбудеться за будь-яких умов, а питання цифровізації обладнання Міноборони буде обговорювати з Кабміном окремо, розповів Олійник, пише видання "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, в липні 2010 року міністерство погодилося знизити вартість конверсії з 2,5 млрд. гривень до 841 млн. гривень.

Реклама:

Однак Олійник у серпні заявив, що план конверсії, поданий Міноборони до комісії, передбачав виділення додаткових 1,5 млрд. з держбюджету на цифровізацію військового обладнання.

Конверсія, згідно з цим планом, повинна була проходити в три етапи з поступовим вивільненням радіочастот.

"Оновлений план передбачає проведення конверсії протягом восьми місяців за 841 млн. гривень небюджетних грошей", - розповів учора глава НКРЗ.

Конверсія буде проводитися в один етап з вивільненням всього діапазону в 100 МГц.

"Це дозволить провести конкурс вже в першій половині 2011 року", - зазначив Олійник.

За його словами, тендерними умовами буде передбачено, що переможець конкурсу візьме на себе зобов'язання з фінансування конверсії, а витрати на її проведення будуть розподілені між компаніями, що отримали ліцензії.

Кількість лотів і ширина смуг частот, що виставляються на конкурс, а отже, і початкова вартість ліцензій, поки не визначені.

За словами Олійника, ці умови точно будуть переглянуті в порівнянні з минулим роком, коли НКРЗ планувала одночасно продати чотири ліцензії по 25 МГц кожна (див. довідку).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!