У Бродського пропонують скасувати свідоцтво держреєстрації підприємців

Вівторок, 26 жовтня 2010, 18:38

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва пропонує скасувати свідоцтво державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

Згідно із повідомленням, комітет уже розробив і оприлюднив на сайті відповідний законопроект.

Для підтвердження державної реєстрації в законопроекті пропонується використовувати безпосередньо відомості Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, доступ до яких забезпечений, зокрема, через Інтернет.

Реклама:

Також для підтвердження статусу особи можна використовувати виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або її копію.

При цьому пропонується відмовитися від вимоги нотаріально засвідчувати копії документа, що підтверджує факт державної реєстрації, оскільки відповідальність за достовірність поданих відомостей кримінальним законодавством покладається на особу, яка їх подала.

Таке рішення проблеми суттєво здешевить і спростить ведення бізнесу в Україні, наголошується у повідомленні.

Змінами також пропонується відмовитися від стягнення плати за отримання виписки з Єдиного державного реєстру при проведенні державної реєстрації, при внесенні до реєстру судового рішення про скасування державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Замість цього пропонується на наступний робочий день з дати проведення реєстраційних дій видавати засновнику або уповноваженій особі юридичної особи, а також фізичній особі-підприємцю один примірник виписки з Єдиного державного реєстру.

На думку розробників законопроекту, підтвердження факту реєстрації шляхом видачі свідоцтва на бланку суворої звітності є застарілим засобом, який не відповідає рівню розвитку суспільства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!