"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведько хоче зайнятися корупцією та податками

Вівторок, 26 жовтня 2010, 18:01

Правоохоронці недостатньо працюють для виявлення корупційних порушень, що сприяють злочинам у сфері оподаткування.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, присвяченій стану протидії злочинам у сфері оподаткування, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Недостатнім є рівень взаємодії правоохоронних органів з виявлення корупційних правопорушень, які є передумовою незаконного відшкодування ПДВ та вчинення злочинів у сфері оподаткування", - сказав він.

Медведько розповів, що за останні три роки податкова міліція переорієнтувалася на виявлення тяжких і особливо тяжких злочинів, пов'язаних із ухиленням від сплати податків і виявила їх майже вполовину більше.

Реклама:

Разом з тим, генпрокурор підкреслив, що мають місце факти приховування тяжких злочини шляхом прийняття незаконних рішень про відмову у порушенні кримінальних справ.

За його словами, лише протягом 2010 року прокурори скасували 255 незаконних рішень про відмову в порушенні кримінальних справ з одночасним їх порушенням, і до суду вже направлена третина таких справ - 77.

Медведько підкреслив, що однією із гострих проблем у державі також залишилася проблема масштабних тіньових злочинних схем, ухиляння від сплати податків та незаконного відшкодування ПДВ із використанням фіктивних підприємств, а також діяльність організованих злочинних груп у цій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!