Держбанки готові підтримати будівництво 625 мільйонами

Вівторок, 26 жовтня 2010, 16:19

Державні банки, за умови підтримки НБУ, готові надати кредити під 10-12% річних на суму 625 млн. гривень для добудови 35 житлових об'єктів з високим ступенем готовності, які мають бути введені в експлуатацію до кінця 2010 року.

Про це заявив віце-прем'єр Віктор Тихонов під час засідання робочої групи із комплексного вирішення питань добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва і стимулювання споживачів до придбання цих об'єктів, пише "Дзеркало тижня".

До складу робочої групи увійшли представники Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Мін'юсту, Державної іпотечної установи (ДІУ), НБУ, Ощадбанку, Укрексімбанку та інших банків.

Тихонов на першому засіданні робочої групи у вівторок повідомив, що Мінрегіонбуд відібрав у регіонах України 35 незавершених житлових об'єктів, ступінь будівельної готовності яких дозволяє завершити ці об'єкти до кінця 2010 року.

Реклама:

"Для завершення цих 35 об'єктів необхідно 625 млн. гривень. На засіданні робочої групи ми дійшли спільної згоди, що за умови підтримки Національного банку державні банківські установи готові надати на таку суму відповідні кредити під 10-12% річних", - сказав він.

При цьому віце-прем'єр додав, що за пропозицією Нацбанку незабаром буде розроблена відповідна програма, яка буде передбачати надання таких кредитів і механізм повернення цих коштів.

Тихонов також повідомив, що нині Мінфін працює над питанням збільшення статутного фонду Державної іпотечної установи на 2 млрд. гривень.

"Якщо це питання вдасться вирішити негайно, то ці кошти ДІУ зможе направити на рефінансування банків, які будуть надавати кредити на добудову житлових об'єктів", - зазначив він.

За прогнозами Тихонова, у 2010 році в Україні буде здано в експлуатацію більше 8 млн. кв. м житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!