Ціни на каву побили багаторічний рекорд

Вівторок, 26 жовтня 2010, 11:49

Світові ціни на каву побили багаторічний рекорд.

Як повідомили в Організації виробників кави, вперше за останні 13 років вартість ф'ючерсів на каву на Міжконтинентальній біржі (ICE) піднялася до 2,035 долара за фунт.

Слід зазначити, що це найвищий рівень з 18 вересня 1997 року.

Як пише видання "Дело", не допоміг зупинити зліт цін і оптимістичний прогноз на врожай з бразильських плантацій, де було зібрано 47200 тисяч мішків по 60 кг.

Почасти це пов'язано з тим, що арабіка з Бразилії не входить до складу кавового пакету ICE. До того ж, бразильська кава в цілому відрізняється більш низькою якістю в порівнянні із зернами з Колумбії і Центральної Америки.

Газета відзначає, що головним фактором, що впливає на ціну кави, залишається погода. Справа в тому, що рясні опади і похмура погода негативно впливає на кількість вирощеного врожаю.

Приміром, у Колумбії знизився врожай з 11 млн. до 9,5 млн. мішків через спалах грибкових уражень на кавових деревах, викликаних дощем у традиційно сухі місяці.

Видання підкреслює, що через зниження запасів сировини в спробах задовольнити попит на каву багато компаній змушені купувати зелену кави для подальшої обжарювання зі старих запасів.

Реклама:

Але, так як в результаті додавання значної частки низькоякісного кави, неминуче і погіршення смакових якостей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!