"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не втрачає надії переписати газовий контракт

Понеділок, 25 жовтня 2010, 20:33

Під час засідання Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, яке відбудеться 27 жовтня, Україна запропонує Росії внести зміни у договір про постачання і транзит газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю РІА "Новости".

"Цього року реалії з визначення формули газової ціни певною мірою змінилися. А угода, яку попередній уряд підписав з "Газпромом", не передбачає таких змін: вона ніби скам'яніла на десять років. У цьому плані воно, звичайно, вигідно монополістові", - сказав глава уряду.

"Але, на моє глибоке переконання, така формула або такий підхід у довгостроковій перспективі неможливі. Тому, безумовно, необхідно зараз ці моменти обговорити і домовитися про те, що ми розробимо, перш за все, взаємовигідний підхід. Щоб Росія нічого не втратила і щоб ми нічого не втратили, щоб ми відчули взаємну вигоду", - пояснив прем'єр.

Реклама:

При цьому він визнав, що російські колеги можуть мати іншу точку зору на ці питання.

"Але я ще раз підкреслюю, що треба виходити з того, що якщо одна зі сторін вважає договір для себе невигідним, то він не може бути довгим", - заявив Азаров.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем'єр Андрій Клюєв запевнив, що повторення газової кризи через спроби Україні внести зміни в газові контракти з Росією не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!