"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров згоден міняти трубу на родовища

Понеділок, 25 жовтня 2010, 15:27

Запропоновані російським ВАТ "Газпром" для спільної розробки родовища газу в Астраханській області і на півострові Ямал можуть стати основою для створення спільного підприємства із НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв`ю РІА "Новости".

"Хороші родовища. Якщо на основі цих родовищ ітиметься про створення СП і обмін активами, я думаю, що можна буде домовитися", - сказав він.

Водночас, прем'єр виключив можливість повного злиття двох газових компаній.

Реклама:

Як повідомлялося, у кінці квітня 2010 року прем'єр-міністр Росії Володимир Путін за підсумками зустрічі з своїм українським колегою запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз України". Глава "Газпрому" Олексій Міллер говорив, що компанії повинні йти до злиття через створення спільного підприємства - це стане першим етапом шляху до об'єднання.

За його словами, внеском в СП з російського боку можуть стати родовища, з українського - газотранспортна система.

20 серпня президент Віктор Янукович заявив, що об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" не є можливим.

Президент також зазначив, що для України буде цікавою лише пропозиція про створення підприємства на паритетних умовах - 50% на 50%.

Разом з тим, як повідомляли українські ЗМІ, як свій внесок у СП Росія запропонувала Україні родовища, в розробку яких необхідно вкласти значні інвестиції.

Так, вести розробку на Астраханському родовищі не змогли Eni і Total через високий вміст сірки в газі, що видобувається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!