"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров готовий торгувати в рублях?

Понеділок, 25 жовтня 2010, 14:49

Прем`єр Микола Азаров не виключає, що в ході чергового засідання українсько-російського комітету розглядатиметься питання про можливість взаємних розрахунків в рублях.

Про це Азаров заявив в інтерв`ю РІА "Новости", повідомляє УНІАН.

"Росія ставила нам питання рублевих розрахунків - ми могли б і цієї теми торкнутися. Співпраця у фінансовій сфері - тема, гідна обговорення", - зазначив прем`єр-міністр.

Крім того, глава уряду повідомив, що до 27 жовтня підготовлено до підписання більше десятка двосторонніх документів.

Реклама:

"Всі вони достатньо важливі, але ми хотіли б зосередитися перш за все на умовах поставок природного газу в Україну в 2011 році, умовах транзиту. Ми вважаємо, що на такій зустрічі необхідно повернутися до теми нашої співпраці в газовій сфері", - сказав прем'єр.

"Тим більше, що недавно було проведено переговори з Європейським Союзом, який висловив бажання провести тристоронню зустріч у форматі Росія, Україна і ЄС, щоб обговорити питання модернізації української газотранспортної системи й перспективи співпраці в газовій сфері. Ну а ми як центральна транзитна держава, природно, зацікавлені в поглибленні такої співпраці", - зазначив Азаров.

Також у ході засідання міжурядового комітету, за словами прем`єр-міністра України, буде піднято питання про активізацію інвестиційних процесів у Севастополі. "Цю тему ми також хотіли б підняти на зустрічі", - зазначив він.

Крім того, в центрі уваги глав урядів Росії та України будуть питання співпраці у галузі авіабудування.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!