Google звинуватили в шпигунстві

Понеділок, 25 жовтня 2010, 10:18
Вперше компанія Google визнала, що серед випадково зібраних даних виявилися також електронні листи і паролі користувачів багатьох країн.

Це зізнання було через кілька днів після того, як у Канаді Google звинуватили в перехопленні електронних листів і порушенні тим самим прав тисячі канадців, передає "Дзеркало тижня".

У зв'язку з цими факти влада Німеччини, Іспанії та Франції почала нове розслідування незаконної діяльності американської компанії.

У США більше 30 державних прокурорів об'єдналися в коаліцію для спільного розслідування порушень прав громадян сервісом Street View.

У даний час поки незрозуміло, наскільки багато людей буде залучено до даного розслідування.

Реклама:

Нагадаємо, що у травні надійшли повідомлення про те, що автомобілі сервісу Street View через помилку програмістів збирали приватну інформацію, яка передавалася у відкритих мережах Wi-Fi (не захищеним паролем).

Мова йшла про фрагменти даних, оскільки машини отримували інформацію, перебуваючи в русі, і, до того ж, бездротове обладнання автоматично переключало канали 5 разів на секунду.

Представник Google заявив, що приблизно 600 Гбайт даних не стали перевіряти через побоювання бути звинуваченими у вторгненні в приватне життя.

Старт новим розслідувань порушень Street View був даний після перевірки урядовими чиновниками інформації, зібраної в процесі роботи машин цього сервісу.

В офіційному блозі Google повідомляється, що компанія планує знищити зібрані дані, як тільки це стане можливим.

Представник Google підтвердив, що в тих країнах, де було отримано дозвіл урядів, зібрані дані вже знищені.

У шести країнах, включаючи Нову Зеландію і Нідерланди, розслідування з приводу роботи Street View вже закінчено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: