"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці "полюють" на бізнесменів, які платять зарплату в конвертах

Неділя, 24 жовтня 2010, 13:12

Державна податкова інспекція в Криму призупинила прийом фінансових звітів компаній, які виплачують своїм співробітникам зарплату нижче мінімальної.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на заступника начальника державної податкової інспекції в Сімферополі Різу Алієва.

За його словами, відмова від прийому звітів від підприємств, які виплачують зарплати, нижчі від мінімальних, пов'язана із проведенням операції "Зарплата в конвертах".

Алієв упевнений, що такі компанії, їх власники і керівники порушують законодавство.

Реклама:

"Якщо він очолює підприємство, це його обов'язок - виплачувати відповідну зарплату", - говорить представник податкової.

Як повідомлялося, Державна податкова адміністрація виступила із пропозицією ввести адміністративну відповідальність (штраф) для найманих працівників у разі, якщо вони не повідомлять податкової про отримання зарплати "в конвертах" або про те, що працюють без документів.

Розмір мінімальної зарплати в Україні з 1 жовтня підвищився на 19 грн., до 907 грн. У погодинному розрахунку він встановлений на рівні не нижче 5,43 грн. на годину

За підсумками 2010 року, мінімальна зарплата в Україні має зрости до 922 грн., прожитковий мінімум - до 875 грн., а пенсія - до 734 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!