Міністр: скасування мита не здешевить гречку і картоплю

Неділя, 24 жовтня 2010, 10:35

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк виступає проти тимчасового скасування імпортного мита на гречку, картоплю та низку інших продуктів.

Про це він заявив у Києві під час відкриття українсько-білоруського ярмарку сільськогосподарської продукції, повідомляє анетство "УНІАН".

На думку Присяжнюка, скасування мита не знизить ціну на ці продукти, оскільки ціна на них в державах, які ввозять їх в Україну, доволі висока.

"Найбільша небезпека для нашого споживача і для нас як аграріїв - якщо (споживач) звикне до імпортних продуктів харчування. І наше завдання - об'єднати зусилля, щоб ми працювали спільно над аграрною наукою. І ми бачимо, що десь тут втратили час, і це нам потрібно обов'язково відновити", - наголосив міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ініціює скасування мита на ввезення молока і вершків, вершкового масла, картоплі, жита і гречки до червня 2011 року.

Відповідний проект змін до закону "Про Митний тариф України" (реєстр. № 7243 від 12.10.2010) внесено до Верховної ради прем`єр-міністром Миколою Азаровим і опублікований на сайті парламенту.

Законопроектом передбачається до 1 червня 2011 року зменшти імпортне мито на молоко і вершки в порошку, гранулах або інших твердих видах, масло вершкове, картоплю, жито і гречку до 0%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!