Три компанії створять фонд, щоб боротися з Google

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 20:21

Компанія-розроблювач онлайн-додатків Zynga, соцмережа Facebook та інтернет-магазин Amazon мають намір інвестувати кошти у високотехнологічний фонд, який займеться розвитком "соціального веб-простору".

Незалежні аналітики, тим часом, припускають, що справжня мета фонду, який отримав назву sFund, полягає ще й в ускладненні для компанії Google виходу на соціальний ринок, тому що інтернет-гігант і тут має певні амбіції, пише CyberSecurity.

Джерела розповіли, що спочатку і Google було запропоновано взяти участь у фінансуванні, однак у компанії повідомили, що займаються створенням власних соціальних технологій.

Фонд обіцяє забезпечити фінансування, консультування й управління капіталами інтернет-стартапів нового покоління, що працюють у сфері соціального вебу.

Реклама:

Так, компанія Amazon обіцяє надати доступ до своєї бізнес-експертизи і мережних сервісів безкоштовно, а також надавати технічну підтримку.

Facebook надасть доступ до своїх API і нових програм на зразок Facebook Credits.

Очолювати sFund буде Бінг Гордон, партнер KPCB і колишній гендиректор Electronic Arts.

Він зазначив, що основною метою будуть саме соціальні компанії, однак не плануються інвестиції в прямих конкурентів Facebook, Amazon або Zynga.

Левову частку коштів новий фонд одержить від венчурної компанії Kleiner Perkins Caufield & Byers, яка обіцяла інвестиції на рівні 250 млн. доларів. Зазначимо, що раніше компанія активно співпрацювала з Amazon, Google і Netscape.

Нагадаємо, у середині жовтня сервіс Skype інтегрувався з Facebook.

Тепер у телефонну книгу користувачів Skype будуть імпортуватися повідомлення стрічки новин Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: