Україні вистачить газу, щоб грітися і віддати Фірташу?

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 19:02

В українських підземних сховищах газу (ПСГ) вже знаходиться 23,6 мрд. кубометрів газу.

Таким чином, в України наразі є можливість віддати частину спірного газу RosUkrEnergo, незважаючи на відсутність остаточного рішення з цього приводу Верховного суду. Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня" в уряді.

За їх даними, в ПСГ вже знаходиться 23,6 млрд. кубометрів газу. Цієї кількості достатньо для осінньо-зимового опалювального сезону в Україну, а також для забезпечення європейських споживачів російським газом.

Крім того, як зазначають джерела, "ще трохи вистачить", щоб віддати частину з 12,1 млрд. кубометрів, які Україна повинна повернути RosUkrEnergo за рішенням Стокгольмського суду.

Реклама:

Нагадаємо, на сьогоднішній день вже дві судові інстанції України - Апеляційний суд і Шевченківський районний суду Києва - підтвердили правомірність рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм від 8 червня 2010 року, відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії RosUkrEnergo 12 ,1 млрд. кубометрів природного газу.

Для завершення процедури імплементації рішення Стокгольмського арбітражу необхідне останнє рішення - Верховного суду України.

21 жовтня, окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури про визнання протиправним та скасування доручення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко від 21 січня 2009 року, яким вона зобов'язала тодішніх міністра палива та енергетики, а також голови правління НАК "Нафтогаз України" прийняти на баланс компанії 11 млрд. кубометрів газу, що не належав НАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: