Бродський уже заощадив понад 11 мільйонів

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 14:47

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва в 2010 році заощадив 11,5 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на оприлюднений Держкомпідприємництва звіт.

Як зазначають у комітеті, загальна кількість працівників центрального апарату Держкомпідприємництва на початок 2010 року становила 489 осіб: 279 осіб центрального апарату і 210 осіб працювало в регіональних представництвах комітету (загальна кількість - 489 штатних одиниць).

Станом на 15 жовтня 2010 року фактичне скорочення становить 186 штатних одиниць. У регіональних представництвах працюють 44 особи, які будуть звільнені одночасно з ліквідацією представництв, тобто до кінця 2010 року.

Реклама:

Таким чином, скорочення штату працівників складе 230 штатних одиниць, що складає 47,03% від загального штатної кількості працівників.

У 2010 році сума економії коштів у зв'язку зі скороченням штату і витрат на його утримання до кінця 2010 року за статтями "Заробітна плата" та "Нарахування на заробітну плату" складе 2,02 млн. гривень: 1,48 млн. гривень і 0,54 млн. гривень відповідно.

Ця економія коштів частково використана на здійснення компенсаційних виплат звільненим працівникам (вихідна допомога при звільненні, компенсація щорічних та додаткових відпусток).

У зв'язку зі скороченням штату регіональних представництв Держкомпідприємництва також відбувається звільнення орендованих приміщень площею 2500 кв.м.

У бюджетних пропозиціях на 2010 рік на фінансування регіональних представництв планувався виділити 8,2 млн. гривень. У зв'язку з їх ліквідацією затверджено зменшений кошторис для них на суму 6,9 млн. гривень, завдяки чому було зекономлено 1,2 млн. гривень.

Скасування закладених до бюджету транспортних послуг із перевезення майна представництв комітету в регіонах дало можливість заощадити 140 тис. гривень.

Після відмови від проведення капітального ремонту ліфта в приміщенні Держкомпідприємництва, асфальтування двору та прибудинкової території в результаті збережені державні кошти на суму 1,7 млн. гривень.

Також прийнято рішення про скорочення кількості службових автомобілів у комітеті. Так, був проданий автомобіль ДЕУ "Леганза", витрати на утримання якого становили 55 тис. гривень на рік.

Крім того, скорочено витрати на оренду трьох автомобілів для заступників голови комітету на суму 168 тис. гривень. На сьогодні в комітеті залишається 2 службові автомобілі.

Відмовившись від використання мобільного зв'язку, комітет заощадив 1,3 тис. гривень.

Зменшення витрат на оплату праці відбулося також у ДП "Південь", яке перебуває в управлінні Держкомпідприємництва. Скорочення кількості працівників на 58 одиниць дало можливість заощадити фонд заробітної плати в сумі 831 тис. гривень.

Структурні зміни та скорочення штату проведено також у ДП "Інформаційно-ресурсний центр", підлеглому комітету. Відповідно до проведених змін зекономлено кошти в сумі 4,45 млн. гривень.

Український фонд підтримки підприємництва, який перебуває в управлінні комітету, в 2010 році також заощадить 700 тис. гривень.

Після скорочення штату на фонді оплати праці було зекономлено 275 тис. гривень. Ще 425 тис. гривень вдалося зберегти завдяки зменшенню площі орендованого приміщення.

Загальна сума економії бюджетних коштів складає: у Держкомпідприємництва - 5,524 млн. гривень, у ДП "Південь" - 831 тис. гривень, у ДП "ІРЦ" - 4,454 млн. гривень, в Українському фонді підтримки підприємництва - 700 тис. гривень.

Всього за 2010 рік економія бюджетних коштів складає 11,5 млн. гривень, повідомляють у Держкомпідприємництва.

У комітеті також підкреслюють, що всього в 2011 році прогнозована економія бюджетних коштів становитиме близько 10,5 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!