У Міноборони "по крихтах" ділять кошти від продажу майна

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 11:18

Міністерство оборони "по крихтах" ділить прибуток від реалізації надлишкового майна.

Про це розповів заступник міністра оборони - директор Державного департаменту надлишкового майна та землі Олександр Черпицький в інтерв'ю "Нації" та газеті "Слово і діло", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, як забезпечити процес, коли гроші від реалізації надлишкового майна будуть йти на розвиток Збройних Сил і будівництво житла для військових, Черпицький сказав: "Житлова проблема для нас - це проблема номер один. Ми розуміємо і бачимо, яка це проблема для військовослужбовців та їх сімей, тому ми думаємо про це і вносимо такі ініціативи".

При цьому, розповів він, один раз на тиждень він доповідає на нараді у міністра оборони, яка сума за тиждень зібралася на спецрахунку від реалізації надлишкового майна.

Реклама:

"Повірте, ця сума буває більше, буває менше ... Але ми цю суму ділимо по крихтах, тому що проблеми фінансування стоять величезні", - зазначив чиновник.

Черпицький запевнив, що, в разі прийняття парламентом законопроекту №6644 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо використання земель оборони" (автори - регіонал Григорій Калетник і бютівець Олег Черпицький, який перейшов до коаліції) понад 60% від надходжень (більше 9 млрд. гривень) будуть спрямовані на будівництво житла.

Як повідомлялося, раніше колишній міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що цей законопроект надасть силовим структурам право торгувати землею.

"Вуха інтересу до державної земельки стирчать настільки високо, а рівень юридичної грамотності проекту - настільки низький, що Головне науково-експертне управління Апарату ВР не підтримало законопроект 6644 навіть у першому читанні", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: