Крим все ж купує тролейбуси у Порошенка

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 09:57

МінЖКГ Криму почало закупівлю муніципального транспорту на суму 142 млн. гривень у корпорації "Богдан", незважаючи на триваючу суперечку з другим учасником тендеру - Львівським автобусним заводом (ЛАЗ).

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на високопоставлене джерело в міністерстві.

За його словами, до кінця 2010 року підприємству "Кримтролейбус" має надійти 61 тролейбус.

"У четвер був поставлений перший тролейбус, сьогодні і завтра отримаємо ще кілька одиниць", - відзначив співрозмовник видання.

Реклама:

За його словами, міністерство вже перерахувало частину суми за договором.

Результати конкурсу із закупівлі 61 тролейбуса в МінЖКГ оголосили 2 вересня 2010 року, нагадує видання.

Переможцем стала корпорація "Богдан", проте договір із нею не був підписаний, оскільки підсумки тендеру оскаржив Львівський автобусний завод.

За його зверненням Антимонопольний комітет 8 вересня призупинив процедуру закупівлі, а в минулий понеділок зобов'язав МінЖКГ скасувати її.

Але в міністерстві не мають наміру відмовлятися від проведення закупівель.

22 вересня МінЖКГ домоглося скасування рішення АМКУ про припинення процедури закупівлі в Окружному адміністративному суді АРК.

Суд також зобов'язав міністерство укласти договір з переможцем тендеру.

"8 жовтня ми подали апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Криму і вважаємо закупівлю транспорту у "Богдана" незаконною", - заявив заступник начальника юридичного департаменту ЛАЗу Юрій Терновий.

Ще одну апеляційну скаргу подав АМКУ, повідомили в комітеті.

В Окружному адміністративному суді АРК уточнили, що отримали апеляції від АМКУ і ЛАЗу 7 і 11 жовтня, і 14 жовтня передали їх до Севастопольського апеляційного суду.

Тим не менш Севастопольський суд так і не почав апеляційне провадження - 12 жовтня він закрив справу, і рішення суду першої інстанції набуло чинності, кажуть в МінЖКГ.

Джерело в АМКУ каже, що, за інформацією комітету, 5 жовтня апеляцію до цього ж суду подала компанія "Хюндай Трак" (дистрибутор "Богдана"), а потім забрала заяву.

"На цій підставі апеляційний суд закрив справу, що дозволило МінЖКГ почати закупівлі тролейбусів", - стверджує співрозмовник.

В АМКУ обіцяють оскаржити рішення апеляційного суду у Вищому адміністративному суді.

Підконтрольна бізнесменові Петру Порошенку корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року із метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в країні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Тролейбус корпорації сертифікований в країнах ЄС, а в Чехії налагоджене спільне з компанією Gegelec виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: