Тимошенко вважає "компліментом" звіт КРУ

Четвер, 21 жовтня 2010, 18:22

Лідер екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що вважає за "комплімент" висунуте їй Контрольно-ревізійним управлінням обвинувачення у наданні багатомільярдних позик Пенсійному фонду під час її головування у Кабміні.

Про це Тимошенко сказала, відповідаючи на запитання журналістів у Харкові, повідомляє "Радіо свобода".

"Я і сьогодні б зробила так само... Бо я вважала, що в кризу якраз треба захистити пенсіонерів, бюджетників, захистити студентів, дітей. І для мене є великим компліментом, коли прокуратура, СБУ, Контрольно-ревізійне управління, американські аудитори за два роки перевірили мою діяльність, і більше нічого не знайшли, як перерахування грошей в Пенсійний фонд", - сказала Тимошенко.

За словами лідера БЮТ, вона не виключає в подальшому порушення проти неї кримінальних справ.

Сьогодні ГоловКРУ заявило про значні фінансові порушення Кабінету Міністрів у період прем'єрства Тимошенко, зокрема про неправомірне спрямування 36,1 мільярда гривень коштів кредитів Міжнародного валютного фонду на фінансування видатків державного бюджету 2009 року.

Також, за даними КРУ, не маючи відповідних повноважень, Держказначейство в 2009 році і січні-лютому 2010 року за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку надало короткострокові позики Пенсійному фонду в цілому на 42,1 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: