Податковий кодекс обмежить потік туристів

Четвер, 21 жовтня 2010, 18:07

Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) вважає, що норми, закладені в проекті Податкового кодексу, в разі їх прийняття погіршать рівень захищеності туристів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Згідно з повідомленням, у проекті Податкового кодексу передбачено дозвіл туристичним агентам продавати турпродукти від свого імені, що, на думку АЛТУ, знижує рівень захищеності споживачів і суперечить закону "Про туризм".

Асоціація відзначає, що це нововведення може вводити в оману туристів щодо міри відповідальності турагента, адже він буде продавати від свого імені продукти туроператора, а відповідальність буде нести лише за виконання окремих функцій.

Реклама:

Зараз туроператор формує турпродукт з окремих послуг і встановлює на нього ціну, а турагент укладає від імені і за рахунок туроператора договір на туристичне обслуговування з туристом (замовником).

Повну відповідальність за якість і кількість передбачених послуг зараз несе туристичний оператор.

АЛТУ також повідомляє, що проектом Податкового кодексу пропонується обкладати ПДВ всю вартість туристичного продукту, що може призвести до зростання ціни на путівки і, як наслідок, до зменшення турпотоку і податкових зборів.

Зараз ПДВ обкладається тільки маржа - різниця між доходами та витратами туроператора і турагента, пов'язаними із створенням і реалізацією туристичного продукту.

АЛТУ підкреслює, що впровадження вищевказаних новацій може призвести до тінізації туристичного ринку і ускладнить надання належного обслуговування туристів в Україні під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: