Опозиційний уряд підрахував втрати держбюджету

Четвер, 21 жовтня 2010, 15:51

Держбюджет-2010 недоотримає близько 20 млрд. гривень, близько 11 млрд. гривень з них - з податкових надходжень, і близько 9 млрд. гривень - з митних платежів.

Такий прогноз озвучив міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко сьогодні на засіданні тіньового Кабміну.

"Сума близько 20 млрд. гривень - це прогнозоване недоотримання надходжень до бюджету і відповідно недофінансування в першу чергу соціальних програм", - сказав Сенченко, передає "ЛІГАБізнесінформ".

У свою чергу, міністр соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський звернув увагу на те, що чинний Кабмін до цих пір не виконав жодного пункту з передвиборної програми кандидата в президенти Януковича в частині соціальних програм.

Реклама:

Він підкреслив, що так і не розпочалися виплати щомісячної допомоги на дитину від 3 до 13 років по 250 гривень, з 13 до 18 років - до 500 гривень, мінімальна пенсія на сьогодні становить 723 гривень, а не 1200 гривень.

Також Павловський зазначив, що так і не виконується закон про підвищення мінімальних соціальних стандартів, прийняття якого так бурхливо лобіювалося ПР перед президентськими виборами.

У свою чергу, прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв зазначив, що завтра останній день збору підписів під вимогою розглянути в парламенті питання про резолюцію недовіри уряду.

В зв'язку з цим, Соболєв запропонував додати інформацію з соціальної та бюджетної політики Кабміну Азарова, яку розглянуто на засіданні опозиційного уряду, до документів, які додаються до підписних листів.

"Я думаю, що ця інформація додасть аргументів для того, щоб такі підписи були зібрані як можна швидше", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: