"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тисячі підприємців мітингують проти Податкового кодексу. Оновлено

Четвер, 21 жовтня 2010, 14:22

Близько 1,5 тис. підприємців мітингують під Верховною радою з вимогою не приймати урядовий варіант Податкового кодексу

Про це повідомляє proUA.

Люди тримають плакати: "Ми хочемо працювати чесно", "Податки вище доходів", "Третій податковий - ганебний третій рейх", "Дайте нам працювати".

При цьому відсутня символіка політичних партій.

Реклама:

Люди зустрічають народних депутатів криками "Ганьба" незалежно від їх фракційної приналежності. Посилених заходів з боку правоохоронців не спостерігається.

Також мітинг підприємців проти прийняття нового Податкового кодексу проходить у Луганську на Театральній площі.

У заході беруть участь більше 1 тис. чоловік. На площі зібралися підприємці з різних міст області.

На плакатах мітингуючих, зокрема, написано: "Підприємець - не найманий працівник. Ні внескам до ПФУ!", "Податковий кодекс позбавляє мене роботи!", "Ні азаровському кодексу!", "Ні касовим апаратам!", "Хочемо платити податки, а не хабарі!".

"Це всеукраїнська акція протесту проти останнього прийнятого проекту Податкового кодексу Верховною радою. Проект звернення з даного протесту вже роздали (мітингувальникам) ... Норми які прийняті, ніяк не покращують, тільки погіршують життя та існування підприємництва", - заявила голова громадської організації Луганського регіонального Союзу підприємців малого, середнього та приватизованого підприємництва Валентина Богаченко.

У рамках протесту мітингувальники приготували подарунок прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові Верховної ради Володимиру Литвину - 2 рулони туалетного паперу, щоб вони роздрукували на ній проект Податкового кодексу.

Також підприємці вшанували хвилиною мовчання малий і середній бізнес.

Вони винесли труну, що символізує малий і середній бізнес, і вінки.

На вінках, зокрема, було написано: "Він не пережив пенсійні внески і Податковий кодекс", "Спи спокійно, малий бізнес. Зі скорботою від Бродського", "Малому та середньому бізнесу від уряду", "Підприємництву від міністерства фінансів" тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: