"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У підконтрольних уряду банках виявлені зловживання на 10 мільярдів

Четвер, 21 жовтня 2010, 12:17

У Родовід Банку виявлені фінансові зловживання після його переходу під контроль уряду на суму близько 8 млрд. гривень, у банку "Київ" і Укргазбанку - ще на 2 млрд. гривень.

Про це заявив голова Головного контрольно-ревізійного управління Петро Андрєєв на прес-конференції в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Загалом з цього банку (Родовід Банку) близько 8 мільярдів грошей було вимито під фіктивні договори та контракти ... Така ж ситуація була в банку "Київ" і Укргазбанку - близько 2 мільярди. Банк "Київ" узагалі використовувався як відмивочна база для переведення в готівку грошей", - сказав він.

За його даними, в Родовід Банку гроші вимивалися, зокрема, за рахунок завищення оплати юридичних послуг та ставок оренди приміщень.

Реклама:

Голова ГоловКРУ пов'язує такі результати із підходами до управління екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

За його словами, загалом збитки від діяльність уряду Юлії Тимошенко складають до 40 млрд. гривень: проведені перевірки виявили, що попереднє керівництво Кабміну часто керувалося в своїй діяльності не нормативними документами, а лише "особистими амбіціями".

Голова ГоловКРУ також заявив, що контрольна робота зараз значно ускладнилася, оскільки скоротилася законодавча база, яка регламентує проведення перевірок: на сьогодні керівники державних підприємств та установ протидіють співробітникам ГоловКРУ при проведенні перевірок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: