Україна відлякує серйозних інвесторів - експерт

Четвер, 21 жовтня 2010, 10:58

Українська влада відлякує серйозних інвесторів.

Про це пише керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге у статті, опублікованій LB.ua.

"Резолюції і заяви Ради Європи, Європейської народної партії, ЄС, послів, експертів - це не просто політичні сигнали на адресу України. На них звертають увагу західні підприємці та інвестори. Тому до позиції партнерів України в ЄС і США з приводу демократії і принципів правової держави все ж таки слід поставитися дуже серйозно", - пише він.

"Ідеться не лише про імідж. Ідеться про дуже великі гроші", - зазначає експерт.

Реклама:

За його словами, недостатня незалежність судів, обмеження свободи преси, корупція і перешкоджання вільній конкуренції відлякують серйозних інвесторів.

"Читаючи резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи або інші заяви, потенційний інвестор розуміє, що в разі конфлікту йому не допоможуть і мас-медіа. Описані в них обмеження свободи слова і адміністративний тиск на власників засобів масової інформації практично не допускають подання правди чи об`єктивного викладу справи. Навпаки - мас-медіа дозволяють використовувати себе як інструмент проти підприємців, при цьому останні не мають шансу захищатися", - наголошує Ланге.

"Саме такі країни як Росія чи Венесуела, про яку недавно заговорили в Україні, показують багатьом інвесторам поганий приклад того, як іноземні інвестори, які потрапили в немилість керівництва, атакуються за допомогою ЗМІ, а іноді і втрачають своє майно", - акцентує він.

Ніко Ланге - один з найбільших західних інвесторів, які працюють в Україні постійно.

Кілька місяців тому проти нього озброїлася СБУ, перешкоджаючи, зокрема, вільному в'їзду Ланге в країну, нагадує LB.ua.

Найбільш імовірні мотиви претензій силовиків - критична позиція Ланге щодо дій нової влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!