Нусенкіс шукає партнера для модернізації

Четвер, 21 жовтня 2010, 10:05

Група "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса веде переговори про залучення фінансового інвестора для завершення модернізації виробництва.

Зокрема, зараз представники компанії ведуть переговори з фінансовими установами про залучення фінансування заміни мартенівського виробництва на "Донецьксталь"-металургійний завод" на електросталеплавильні печі, пише газета "Дело".

Програма модернізації на металургійному активі групи була запущена в 2008 році і за планом повинна закінчитися в 2012 році.

Початкова сума інвестицій на проект оцінювалася в розмірі близько 450 млн. доларів.

Реклама:

Однак через проблеми з фінансуванням терміни введення основних виробничих агрегатів залишається під питанням, і зараз "Донецьксталь" намагається знайти банк, здатний профінансувати завершення модернізації.

"Ми шукаємо фінансову організацію (швидше за все банк), яка зможе прокредитувати заміну мартенівського виробництва електросталеплавильним", - заявив виконавчий директор "Донецьксталь"-металургійний завод" Олександр Шаповалов.

Умов переговорів у компанії поки не розголошують.

"Ми зараз ведемо переговори з декількома банками, поки що розголошувати умови не можемо", - пояснює Шаповалов.

У той же час представник компанії вважає, що укладення договору фінансування відбудеться після того, як "Донецьксталь" завершить переговори з реструктуризації своєї старої заборгованості.

За інформацією учасників ринку, загальна заборгованість групи Нусенкіса становить близько 800 млн. доларів, дві третини якої припадає на короткострокові борги, про реструктуризацію яких і ведуться переговори.

Завершення ж переговорів у компанії очікують до кінця 2010 року, але умови реструктуризації поки не коментують.

Група "Донецьксталь" була створена на базі Донецького металургійного заводу. Компанії належать доменний і мартенівський цехи підприємства.

До групи "Донецьксталь" входять компанії "Донецьксталь-Метзавод", Донецький металургійний завод, Ясиновський коксохімічний завод, "Макіївкокс", шахта "Червоноармійська-Західна № 1", Донецький електротехнічний завод, Юргінскій машинобудівний завод у Росії і T Machineria AS у Чехії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!