"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оренду житла не потрібно реєструвати в БТІ

Середа, 20 жовтня 2010, 19:57

Обов'язковість державної реєстрації найму або оренди, не поширюються на оренду житла.

Про це йдеться в рекомендаціях Міністерства юстиції для нотаріусів і Бюро технічної інвентаризації (БТІ) щодо державної реєстрації права найму чи оренди нерухомого майна.

Про це повідомили у прес-службі міністерства, передає УНІАН .

Згідно з повідомленням, міністр юстиції Олександр Лавринович підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо державної реєстрації права користування будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами.

Реклама:

Рекомендації видані на численні запити БТІ, нотаріусів та громадян у зв'язку із змінами в законодавстві в частині державної реєстрації прав на нерухомість.

У Мін'юсті пояснили, що з огляду на загальні принципи регулювання відносин найму, які визначені Цивільним кодексом України, а також виходячи з положень цього закону, норми щодо обов'язковості держреєстрації права користування (найму, оренди) стосуються тільки будівель або інших капітальних споруд, їх окремих частин.

У рекомендаціях надано роз'яснення щодо державної реєстрації права користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами, а також пояснюється поширення норм закону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: