Нацбанку не дають будувати висотку в центрі Києва

Середа, 20 жовтня 2010, 15:58

Нацбанк ініціював будівництво адміністративного будинку по вул. Інститутська, 9 у Печерському районі столиці.

Однак Архітектурно-містобудівна рада Києва відхилила цей проект, повідомляє Лігабізнесінформ із посиланням на УНІАН.

Проект розроблений ТОВ "Укрбудпроект" на замовлення НБУ. Документ передбачає будівництво 18-поверхового адміністративного будинку загальною площею 28,3 тис. кв. м із двох'ярусним підземним паркінгом на 90 машиномісць.

Відповідно до проекту, на перших двох поверхах будинку планувалося розмістити основні департаменти банку, на 3 поверсі - їдальню, на 4 і 5 поверхах - конференц-зали, на 6-16 поверхах - офісні приміщення, під купольною частиною, що завершує споруду, - зал для особливих зустрічей.

Реклама:

Будинок розрахований на 800 співробітників.

Рецензент проекту Юрій Бородкін відзначив, що проект не передбачає можливості для пересування інвалідів, а також рекомендував продовжити роботу над фасадом будинку.

У ході обговорення проекту член містобудівної ради Андрій Миргородський звернув увагу на те, що проект не відповідає нормативам по кількості машиномісць у паркінгу.

"Сьогодні на 800 осіб 90 машиномісць - це глухий кут, цього допускати не можна", - сказав він.

При цьому начальник "Київдержекспертизи" Анатоль Кармінський підкреслив, що в замовника немає земельного відводу під будівництво адмінбудинку, а також проект не погоджений органами культурної спадщини.

Члени містобудівної ради висловили думку, що об'єкт такого обсягу на даній ділянці будувати не можна і розкритикували архітектурне рішення будинку.

"Об'єкт категорично не може бути в такому вигляді на цій ділянці", - сказав головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!