Договір про будівництво заводу ядерного палива підпишуть за тиждень

Середа, 20 жовтня 2010, 12:41

Український концерн "Ядерне паливо" і російська паливна компанія "ТВЕЛ" планують 27 жовтня підписати угоду щодо будівництва на території України заводу з фабрикації ядерного палива.

Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на гендиректора концерну "Ядерне паливо" Тетяну Амосову.

"Документ буде містити основні принципові параметри конкурсних пропозицій ТВЕЛу (з якими він переміг у тендері). У документі будуть також визначені частини (частки) партнерів у спільному підприємстві та основні принципи створення. Також буде прописано, яким чином буде передаватися технологія. Угода не носить фінансового характеру", - заявила Амосова.

Раніше голова НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський повідомляв, що повний цикл виготовлення тепловиділяючих збірок на заводі з фабрикації ядерного палива в Україні буде налагоджений до 2020 року.

Реклама:

За його словами, програмою розвитку власного уранового виробництва передбачено, що до 2013 року завод освоїть технологію збирання ТВЗ, а в подальшому - технологію виготовлення трубок, реконверсії урану, спікання паливних таблеток.

Як повідомлялося, улітку 2010 року Україна провела конкурс з відбору технології та партнера з будівництва заводу з фабрикації ядерного палива, в якому взяли участь російський ТВЕЛ і американська Westinghouse Electric Company.

Рішенням від 2 вересня переможцями конкурсу були визнані росіяни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!