Мінекономіки приймає заявки на зернові квоти

Середа, 20 жовтня 2010, 11:59

Міністерство економіки оголосило про початок прийому з 20 жовтня по 3 листопада включно заявок на отримання ліцензій на експорт зерна в рамках установлених до кінця 2010 року квот.

Відповідне оголошення розміщене на веб-сайті Мінекономіки.

Як відомо, 4 жовтня Кабінет міністрів своєю постановою затвердив квотування до 31 грудня 2010 року експорту зернових на рівні 2,7 млн. зерна.

Квота на пшеницю становить 0,5 млн. тонн, ячмінь - 0,2 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.

Реклама:

Затверджений цією ж постановою порядок розподілу квот передбачає, що ліцензії на експорт зерна будуть видаватися відповідно до рекомендацій спеціально створеної Міністерством економіки комісії.

Розподіл квот здійснюється на підставі поданої бажаючим експортувати зерно заявки протягом 15 календарних днів після опублікування на офіційному сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок.

Разом із заявкою претендент на квоту повинен надати висновок Міністерства аграрної політики про наявність у нього планованого для експорту зерна і здатності його експортувати.

За оцінками експертів, Україна в поточному маркетинговому році (липень 2010 - червень 2011) може експортувати 12-15 млн. тонн зерна.

Згідно з даними Української зернової асоціації, з початку поточного маркетингового року Україна експортувала близько 4 млн. тонн зерна, у тому числі за перші 13 днів жовтня - 460 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!