Депутати вирішать, що робити з боргом перед Фірташем

Середа, 20 жовтня 2010, 10:02

Верховна рада на засіданні в середу розгляне законопроект №7080 "Про енергетичну безпеку", яким пропонується заборонити Кабінету міністрів використовувати бюджетні кошти й кошти, надані міжнародними фінансовими організаціями, для погашення боргів перед компанією "РосУкрЕнерго".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на порядок денний парламенту.

Перед тим, як ухвалити рішення щодо законопроекту № 7080, Рада розгляне законопроект про визначення основ тарифно-цінової політики на житлово-комунальні послуги й природний газ для побутових потреб населення в 2010-2011 роках.

Крім цього, парламент розгляне законопроект про компенсації гірникам за сплату комунальних послуг, а також приведення визначення стандарту в харчовій промисловості у відповідність із міжнародними нормами.

Реклама:

Як повідомлялося, 15 вересня Генеральна прокуратура звернулася в Господарський суд Києва з позовом, яким просить визнати недійсними договори купівлі-продажу 11 млрд. кубометрів природного газу, що перебував у підземних сховищах України, укладені 20 січня 2009 року між НАК "Нафтогаз України" і російським ВАТ "Газпром".

Тепер в українських судах іде легалізація рішення Стокгольмського арбітражу щодо повернення НАК 12,1 млрд. кубометрів газу компанії "РосУкрЕнерго".

8 червня Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. кубометрів газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. кубометрів як неустойку за порушення умов контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: