Бродський розкрив мільярдні схеми

Середа, 20 жовтня 2010, 08:59

За останні три роки з України за кордон у вигляді роялті було виведено більше 8 млрд. гривень.

Про це написав глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський у своєму блозі.

За його словами, в Україні ці суми податками не обкладалися, "а "ділки" на сплаті цих роялті заощадили на податку на прибуток більше 1 мільярда".

Бродський процитував аналітичну довідку, яка підготовлена на базі матеріалів податкової, згідно з якою, зокрема, резидентам Кіпру перераховано роялті дочірнім підприємством Українська горілчана компанія "Неміроф" у сумі 470 млн. гривень, ТОВ "Союз-Віктан" - 810 млн. гривень, АК "Імідж Холдінг Апс" (ТМ "Хортиця") - 272 млн. гривень. 

Реклама:

"При цьому, торговельні марки реєструються в Україні, потім за незначну суму відбувається передача права власності іноземній юридичній особі. Далі отримується право на використання торгової марки, з оплатою в розмірах, які в сотні разів перевищують вартість проданого права власності", - зазначається у публікації.

"Також масштабне виведення капіталу здійснюється при проведенні міжнародних трансакцій за операціями нематеріального характеру, а саме за маркетингові дослідження", - наголошується у довідці.

"Так на Кіпр перераховано ДК "Українська горілчана компанія "Nemiroff" близько 12 млн. доларів, ВАТ "Запоріжтрансформатор" - 36,5 млн. доларів. ІП "Металзюкрайн Корп. Лтд" перераховано на Британські Вірджинські острови - 1,9 млн. доларів", - ідеться у публікації.

Також зазначається, що "поширеною схемою ухилення від оподаткування є замовлення таких званих "маркетингових послуг".

"ЗАТ "Фоззі" використовує низку схем та методів ухилення від оподаткування, серед них маніпулювання розмірами плати за користування торговими знаками", - наголошується у довідці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: