"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У безробітних знижується уявлення про якість життя

Субота, 2 жовтня 2010, 15:55

У разі збереження нинішньої політики розвиненим державам не вдасться вийти на докризовий рівень зайнятості раніше, ніж у 2015 році, а країнам, що розвиваються, для цього потрібно буде створити понад 8 млн. нових робочих місць.

Про це йдеться у новому дослідженні Міжнародної організації праці (МОП), складеному на основі даних з майже 150 країн світу, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на Радіо ООН.

Незважаючи на те, що після трьох років кризи економіка почала зростати, і в деяких країнах, особливо в Азії і Латинській Америці, відзначається оздоровлення у сфері зайнятості, фахівці МОП зазначають, що "на горизонті зайнятості виникли нові хмари, і в багатьох країнах перспективи далеко не райдужні".

Майже у 25 країнах, включаючи розвинені, були відзначені соціальні збурення, пов'язані з фінансовою та економічною кризою, падінням рівня заробітної плати і погіршенням умов праці.

Реклама:

Крім того, у деяких країнах більш як 4 млн. людей, що втратили роботу, перестали її шукати. Серед безробітних спостерігається зниження уявлень про якість життя, і навіть ті, хто має роботу, не зазнають від неї задоволення.

Люди перестають довіряти державі, і у них зростає відчуття несправедливості.

У зв'язку з цим фахівці МОП пропонують орієнтувати економічну політику на відновлення ринку праці, добиватися відповідності заробітної плати зростанню продуктивності праці і забезпечувати соціальний захист уразливих верств населення.

Міжнародна організація праці - спеціальне агентство системи ООН, створене в 1919 році.

МОП розробляє міжнародні трудові норми у формі конвенцій і рекомендацій, встановлюючи мінімальні стандарти у сфері трудових прав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!