МВФ закликає Україну вирішити суперечку з RUE без готівкових виплат

Субота, 2 жовтня 2010, 11:15

Виплата НАК "Нафтогаз Українb" за позовом RosUkrEnergo у разі, якщо вона буде визнана законною українськими судами, не повинна погіршити бюджетний баланс в Україні.

Таку думку висловив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан на Ялтинському бізнес-форумі у суботу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я закликав би уряд розв'язати проблему безготівково, бо інакше це призведе до труднощів бюджетного балансу", - сказав він.

"Тобто, якщо арбітражний суд виніс такий припис (на користь RosUkrEnergo) то його треба виконати , щоб не порушувати бюджетний баланс", - зазначив Строс-Кан.

Реклама:

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити RosUkrEnergo 197 млн. доларів за порушення контракту.

Це рішення Стокгольмського арбітражу було затверджено 13 серпня Шевченківським судом Києва.

17 вересня Апеляційний суд Києва відхилив апеляційну скаргу "Нафтогазу" на рішення Шевченківського райсуду Києва щодо газу "РосУкрЕнерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: