Росіяни тримаються за газовий контракт двома руками - Азаров

Вівторок, 19 жовтня 2010, 18:44

Україна продовжує переконувати Росію у необхідності перегляду умов діючих газових контрактів.

Про це заявив сьогодні на брифінгу прем`єр-міністр України Микола Азаров, передає УНІАН.

"Моя позиція полягає у тому, що не може довго працювати угода, яку одна зі сторін вважає невигідною. Я думаю, що ми все ж таки з Росією порозуміємося і домовимося", - сказав прем`єр-міністр.

При цьому він наголосив, що домогтися перегляду умов угоди досить складно, оскільки вони надзвичайно вигідні російській стороні. "Росіяни тримаються міцно за неї двома руками, але ми кожного разу переконуємо їх, що не може довго існувати угода, якщо одна зі сторін вважає її невигідною", - сказав Азаров.

Реклама:

Як повідомлялося, 25 серпня Азаров заявив, що Україна наполягає на перегляді газових контрактів з Росією і має намір переконати російську сторону у необхідності це зробити.

Глава уряду відзначив, що в першу чергу у контрактах необхідно переглянути формулу формування ціни на газ, який закуповується Україною у Росії.

У свою чергу, глава російського уряду Володимир Путін вважає, що Україна одержала достатню знижку на газ після підписання харківської угоди.

В інтерв`ю російській газеті "Комсомольская правда" від 31 серпня він сказав: "Ми продаємо газ Україні за європейською ціною. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули 100 дол. Ну, куди ще? І так достатньо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!