"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд роздаватиме соціальні картки

Вівторок, 19 жовтня 2010, 18:13

Уряд має намір створити єдину інформаційно-аналітичну систему обліку та управління коштами соціальної сфери та запровадити електронну соціальну карту

Про це йдеться в постанові Кабміну № 947 від 11 жовтня, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Кабмін затвердив Міністерство фінансів головним виконавцем та координатором роботи щодо впровадження електронної соціальної карти.

Міністру фінансів Федору Ярошенку доручено створити і очолити міжвідомчу комісію з питань впровадження карти, включивши до її складу представників зацікавлених органів, представників профспілок, роботодавців і експертів.

Реклама:

Уряд поставив перед комісією завдання вивчити міжнародний досвід впровадження електронної соціальної карти із застосуванням технологій різних платіжних систем і провести аналіз передумов для створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери та впровадження електронної соціальної карти на всій території Україні.

Передбачається, що в 2010-2011 році електронна соціальна карта буде впроваджена в якості експерименту в Києві, Харківській та Чернівецькій областях.

Київській міській, Харківській та Чернівецькій обласним державним адміністраціям доручено підготувати розрахунки витрат на проведення експерименту і в місячний термін подати їх Мінфіну.

Відомство, у свою чергу, повино передбачити в проекті державного бюджету на 2011 рік та наступні роки кошти для впровадження електронної соціальної карти.

Уряд також доручив держадміністраціям щокварталу подавати Мінфіну звіт про хід проведення експерименту.

Як повідомлялося, 18 травня російський Сбербанк запропонував Кабінету міністрів реалізувати в Україні спільно з "Укрпочтою" проект випуску соціальних карт для українських громадян.

Після цього президент Віктор Янукович доручив Міністерству економіки і Державному Ощадному банку розглянути можливість випуску соціальних карт.

Соціальна карта являє собою багатофункціональну іменну пластикову картку, яка видається громадянину, який є одержувачем соціальної допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!