"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ відмовив Ахметову

Вівторок, 19 жовтня 2010, 16:29 -

АМКУ підтвердив своє схвалення про об'єднання російського "ВимпелКому" та "Київстару".

Зокрема, АМКУ залишив без змін своє рішення про об'єднання активів компаній Telenor ASA та Altimo Holdings & Investments Ltd у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd., повідомляє прес-служба комітету.

Як відомо, процедуру перегляду рішення комітет розпочав у квітні 2010 року на підставі відповідного клопотання ТОВ "АСТЕЛІТ".

Зокрема, звернення стосувалося некоректного, на думку компанії, розрахунку часток на ринку послуг мобільного зв'язку та обсягу фактично задіяного радіочастотного ресурсу.

Реклама:

Згодом, у липні ТОВ "АСТЕЛІТ" повідомило про втрату актуальності заяви у зв'язку з переглядом поточного стану та впливу світових тенденцій розвитку телекомунікаційних ринків на галузь зв'язку України.

Під час процедури перегляду рішення комітет зібрав у мобільних операторів інформацію про обсяги діяльності за весь 2009 рік.

А також отримав від Національної комісії регулювання зв'язку додаткову інформацію про стан та перспективи розвитку радіочастотного ресурсу.

Зокрема встановлено, що структура ринку мобільного зв'язку у 2009 році порівняно з попередніми роками не зазнала суттєвих змін.

За результатами проведеного дослідження Комітет не знайшов достатніх підстав для скасування рішення про об'єднання активів компаній Telenor ASA та Altimo Holdings & Investments Ltd у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd.

Як повідомлялося, у березні АМКУ схвалив об'єднання "Київстару" і "ВимпелКому", однак у квітні рішення було припинено у зв'язку з отриманням додаткових фактів, наданих оператором "АСТЕЛІТ" (бренд Life:)).

5 жовтня 2009 Altimo і Telenor домовилися про об'єднання "Вимпелкома" і "Київстару", вирішивши створити новий спільний оператор стільникового зв'язку - компанію VimpelCom Ltd., яка буде надавати інтегровані послуги стільникового зв'язку в Росії, України та інших країнах СНД, а також у Грузії, В'єтнамі, Камбоджі, Лаосі.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: