Україна продовжує влазити в борги

Вівторок, 19 жовтня 2010, 16:18

ЄБРР надасть НЕК "Укренерго" кредит у розмірі до 175 млн. євро строком на 15 років під державну гарантію.

Даний кредит надається разом з кредитом Європейського інвестиційного банку такого ж об'єму і буде використаний для фінансування будівництва лінії електропередачі 750 кВ довжиною 190 км між Запорізькою АЕС та новою підстанцією у місті Каховка, передає видання "Дело".

З коштів кредиту буде фінансуватися будівництво підстанції 750 кВ в Каховці та двох заходів лінії електропередачі 330 кВ в Херсонській області.

Кредит також буде використаний для реконструкції двох ліній електропередачі 330 кВ в Запорізькій області та підстанції 330 кВ у Новій Каховці.

Реклама:

Будівництво розпочинається на початку 2011 року і завершиться через два роки.

Загальна вартість проекту складе 500 млн. євро. 175 млн. євро виділить Європейський інвестиційний банк, 150 млн. євро - компанія "Укренерго", яка і залучає кредити.

Проект має першорядне значення для енергосистеми України, оскільки допоможе зменшити втрати при передачі електроенергії і залежність країни від імпортного палива.

Він дозволить використовувати незадіяні потужності Запорізької АЕС для електропостачання підприємств і домогосподарств в південній частині України та в Криму.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні.

За даними на 1 жовтня 2010 року він взяв на себе зобов'язання щодо надання інвестицій на суму приблизно 5,1 млрд. євро в рамках 204 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!