"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович захотів земельної реформи

Вівторок, 19 жовтня 2010, 15:00

Президент Віктор Янукович має намір найближчим часом ініціювати земельну реформу у країні.

Про це він заявив у вівторок, 19 жовтня, виступаючи на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ в Рівному, пише видання "Дзеркало тижня".

"Я буду ініціювати найближчим часом земельну реформу, яка має встановити прозорість продажу землі, справедливі ціни", - сказав президент.

Він підкреслив, що механізм ціноутворення на землю має бути ринковим.

Реклама:

Глава держави також висловився за доцільність проведення громадських слухань з питань земельної реформи, висловивши надію, що відповідна ініціатива також почне реалізовуватися вже найближчим часом.

Звертаючись до місцевої влади, Янукович наголосив на важливості організації в регіонах системи допомоги інвесторам, при якій вони могли б швидко проходити процедури реєстрації, купувати землю під будівництво та отримувати на відповідних ділянках всі необхідні комунікації.

"Ми з вами свідомо, крок за кроком, мусимо рухатися вперед, шляхом модернізації нашої країни", - сказав президент, особливо відзначивши в цьому контексті важливість ефективної боротьби з корупцією.

На переконання глави держави, мова йде про "купку чиновників, яка створила систему, що сьогодні принижує нашу країну і не дає їй розвиватися".

"З цим треба покінчити і на місцях, і в центрі", - резюмував Янукович.

Нагадаємо, раніше президент заявляв, що розраховує на ухвалення до кінця поточного року пакету законів, які врегулюють питання землекористування.

Як повідомлялося, МінАП пропонує створити новий державний орган - Фонд оптимізації сільськогосподарського землекористування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: