"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Пророк" фінансової кризи дав пораду Азарову

Вівторок, 19 жовтня 2010, 14:02

Українській владі необхідно проводити більш гнучку валютну політику.

Про це заявив професор економіки в Stern School of Business Університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні на інвестиційному форумі у Києві, організованого групою компаній "Інвестиційний Капітал Україна", повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, більш гнучкий валютний курс, який допускає певну девальвацію вітчизняної валюти, дозволить посилити конкурентоспроможність української економіки.

У зв'язку з цим експерт зазначив, що сьогодні більшість країн світу проводитимуть девальваційну політику по відношенню до своїх валют для підтримки експортерів.

Реклама:

Водночас, Рубіні застеріг, що подібна практика надалі може привести країни до торгових воєн, у першу чергу, між США і Китаєм.

Експерт також зазначив, що на сьогодні в українській економіці спостерігаються ознаки стабілізації.

Проте, за його словами, в другому півріччі 2010 року можна буде спостерігати уповільнення її зростання на тлі подібних процесів у економіках розвинених країн.

У зв'язку з цим Рубіні зазначив, що економіки країн Східної Європи, у тому числі й України, й надалі продовжують залишатися під сильним впливом ситуації на світових ринках.

За його словами, покращити ситуацію зможе прискорення реформ в Україні, зокрема, проведення фіскальної реформи і, як наслідок, створення стійкої до зовнішніх впливів вітчизняної економіки.

Як відомо, Нуріель Рубіні свого часу передбачив фінансову кризу в США 2008 року і її причини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!