Бродський готовий допомогти митниці

Вівторок, 19 жовтня 2010, 12:02 -

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва готовий спільно з Державною митною службу в робочому порядку вирішувати проблеми, які накопичилися у відносинах підприємців та митниці.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

"Ми готові співпрацювати з митницею в робочому режимі, але не будемо брати участь в акціях. Це не чесно, коли для публіки організовуються публічні заходи, в яких звітують про досягнення, разом з тим, підприємці буквально стогнуть від того, що відбувається на самій митниці", - підкреслив Бродський, якого цитує його прес-служба.

Голова Держкомпідприємництва зазначив, що приведення в порядок роботи митниці допоможе не тільки збільшити доходи держбюджету, а й створити на українському внутрішньому ринку рівні, конкурентні умови.

Реклама:

Адже сьогодні вітчизняний бізнес страждає від контрабандних товарів, які ввозяться без сплати мита, тому стоять дешевше аналогів, вироблених в Україні на легальних підприємствах, які платять всі податки, наголосив він.

Бродський підкреслив, що фахівцям комітету відомі факти поборів при розмитненні вантажу. Зокрема, підприємців змушують платити додаткові гроші навіть при легальному розмитненні.

У прес-службі зазначають, що Комітет почав роботу над Митним кодексом. На 26 жовтня заплановано засідання Громадської колегії комітету за участю широких бізнес-кіл, на якому планується обговорити пропозиції щодо впорядкування Митного кодексу.

Як повідомлялося, раніше Держмитслужба заявила, що чинний Митний кодекс, введений в дію 1 січня 2004 року, є цілком сучасним інструментом регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: