"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власник "Київстара" закриває представництво в Україні

Вівторок, 19 жовтня 2010, 11:48

Норвезький телекомунікаційний холдинг Telenor Group закриє своє представництво в Україні до кінця 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу представництва.

Згідно із повідомленням, рішення про закриття стало результатом переходу від прямої до непрямої структури володіння найбільшим в Україні оператором стільникового зв'язку ЗАТ "Київстар GSM" після створення Vimpelсom Ltd.

"Представництво в Україні відмінно виконувало роботу з представлення інтересів Telenor Group в країні, особливо в складний період корпоративного конфлікту в "Київстарі". Оскільки Telenor Group нині є непрямим власником "Київстара" через Vimpelсom Ltd., необхідності в окремому представництві групи в Україні більше немає", - наведені в прес-релізі слова старшого віце-президента Telenor Group Тора Халворсена.

Реклама:

Згідно з повідомленням, Telenor шукає можливість для працевлаштування у групі тих співробітників українського офісу, які побажають продовжити роботу в структурі групи за межами України.

Представництво Telenor Group в Україні було відкрито у 1997 році для підтримки активності та представлення інтересів компанії в країні.

З початку конфлікту компанії з другим акціонером "Київстару" - російській "Альфа-груп" - в 2005 році штат представництва збільшився до 12 осіб.

Як повідомлялося, восени 2009 року Altimo, яка керує телекомунікаційними активами "Альфа-груп", і норвезький холдинг Telenor, оголосили про об'єднання своїх активів - російського "Вимпелкому" і "Київстару" - в нову холдингову структуру Vimpelcom Ltd.

За підсумками операції акціонери Vimpelcom Ltd. - Altimo і Telenor - стали її власниками у співвідношенні 44,7% і 36% відповідно.

З 22 квітня 2010 року на NYSE замість ADR "Вимплекома" торгуються розписки на акції Vimpelcom Ltd., free float - 19,3%.

Антимонопольний комітет України нині переглядає свій дозвіл, виданий навесні на злиття активів компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: